Första dagen i Kapstaden

Igår eftermiddag startade min resa tillsammans med familjen Gunnarsson ner till Sydafrika. Först åkte vi tre timmar till London där flygplatsen var så stor att det inte gick att få något grepp om alls. Fem olika terminaler och alla terminaler har upp till typ 50 olika gater. Varje terminal har också ett tunnelbanesystem så att man ska kunna ta sig mellan gaterna någorlunda fort.
Vi hade lite över två  timmars paus på Heathrow så där fyllde vi på med energi i form av mat och dryck. När det sedan var dags att åka till Sydafrika gick vi på ett jumbo-jet, alltså ett sjukt stort tvåvåningsplan.

Jag satt jämte Viggo och Vilda på planet - båda två var superexalterade över att det fanns TV-apparater på stolen framför så att man kunde kolla film. Viggo tjatade massa och tillslut förstod han att TVn sätts på när planet är uppe i luften. Det dröjde ett tag men tillslut sattes skrämen igång men innan filmen - reklam. Rätt som det är knackar Vilda på min axel och viskar "Han sover", då har sötnosen somnat innan filmmenyn hunnit dyka upp på TVn, så sött.

Vid flygplatsen i Sydafrika väntade barnens mormor och morfar som bor här nere på vinterhalvåret. Efter att allt var ordnat med bagage och hyrbilar åkte vi raka vägen till Somerset West och poolen.


Här sover jag!

Dagens utflykt blev till närmsta mataffär för lite handling. Där sprang vi vuxna mest runt och letade efter Viggo som sprang bort bland hyllorna med jämna mellanrum. När vi kom tillbaka till huset igen blev det mer poolmys och middag.


Utsikten är helt fantastisk.
Långt där framme kan man se Godahoppsudden!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0