När vi gick på stan

Idag har jag och Lena varit inne i stan. Jag skulle lämna in min mobil och ta två sprutor samt kolla lite vad butikerna hade att erbjuda. Mobilen kunde jag bara lämna in på ett ställe på söder som jag inte orkade åka till idag, det får bli någon gång nästa vecka. Men sprutorna tog jag och efter det förtjänade jag lite god mat så vi gick till ett thaiställe inne i Kungshallen - gott och prisvärt.


Kvällen bjuder troligtvis på utgång inne i stan, första gången här uppe i Stockholm för både Lena och mig. Kan undra om Stockholms uteliv är något att ha...


Det där med att stryka...

Jag lär mig inte bara att ta hand om barn här uppe utan också lite av varje som man behöver kunna för att sköta ett hem. Förra veckan gick jag "stryka-skjorta-skola". Inte trodde jag att det skulle vara svårt att stryka skjortor. Det tog mig över en timme att stryka två skjortor - jag behöver definitivt mer övning, men jag lär mig och efter det här årets slut kommer jag vara en hejare på att stryka skjortor.


En tisdag


Det här är bland annat vad jag har gjort idag - en lista på saker som gör mig glad. Kan ni se vad det står? Bland annat Hillsong. Deras musik får mig alltid på bra humör om jag är nere och på söndag ska jag få lyssna på dem! Det ska verkligen bli så roligt! Något som också är roligt är att Ida kommer upp och gör mig sällskap på konserten, du är så välkommen vännen.

På torsdag börjar Lisa jobba och då kommer mitt jobb börja på riktigt kan man säga.
Hur förbereder man sig inför det? Ingen aning. Imorgon är jag iallafall ledig så då ska jag in till stan och göra lite nödvändigt, bland annat lämna in min mobil som bara krånglar och ta lite sprutor (aj!). Jag kanske kan belöna mig med något fint efteråt...


Helgen i Rutsbo

Var som sagt på kusinernas landställe i helgen. Det ligger ungefär en timme utanför stan, mitt ute i skogen. Ni som känner mig vet att jag älskar att ta det lungt, kommer ganska fort till ro med en bok i hängmattan eller i solstolen. Det var jätte fint väder i lördags och lite till och från i söndags. 
I söndags åkte jag förresten in till stan igen efter lunch och på eftermiddagen fikade jag tillsammans med två gamla klasskamrater. I det stora hela har jag haft en väldigt bra helg - tack Mette & Richard för att jag fick hänga med er!
 
Mobilblogg

Sitter på tåget in mot stan, det blir en helg med kusinerna på deras landställe. Strålande sol och 24 grader varmt imorgon? Det är vad jag har hört. 

Viola


Den här lilla tösabiten heter Viola och henne kommer jag hänga en hel del med det kommande året. Vi håller just på att lära känna varandra och jag lär mig allt om mattider, sovtider och blöjbyten.

Just nu fungerar det jätte bra här uppe. Fick en ordentlig svacka i måndags dock då jag bara grät. Det kommer nog gå lite upp och ner nu den första tiden innan jag börjar känna mig som hemma här och kommer in i rutiner.


Sol, vind & vatten


Såhär underbar är utsikten från balkongen där jag bor.
Var nere och tog ett kvällsdopp vid hamnen i tisdagskväll och det är jättefint där nere.
Det finns även en gångväg från vattnet upp i skogen - perfekt för mig som gillar att promenera.


En dag på stan

Idag har jag umgåtts med min nyfunna vän Lena. Hon är från Californien och är precis som jag barnflicka ute på Lidingö. Vi åkte först in till Lidingö centrum men insåg ganska snabbt att är det shopping man är ute efter får man åka in till Stockholm - vilket vi gjorde. Det blev en mysig dag med lite fika, shoppning och mycket scrapbooking prat.


Rom 8:31


Den här tavlan fick jag av min kära vän Pernilla någon gång i början av sommaren. Hon hade gjort den till sig själv men berättade för mig att hon bara tänkte på mig när hon såg den så därför gav hon den till mig så att jag kunde ta med den upp till Stockholm.
Igår var jag på min första gudstjänst här uppe i Stockholm och vet ni, hela predikan var byggd på just detta bibelord. Är inte det häftigt så säg.

Om vår Gud är med oss, vem kan då stoppa oss?


Första mötet i Hillsong

Sitter just nu på Lidingöbanan påväg hem. Åkte in till stan i eftermiddags för att träffa Ebba. Vi gick lite på stan och tog en fika innan vi gick till Nalen där Hillsong har sina gudstjänster varje söndag. Det är alltid spännande med ett nytt sammanhang, nya människor, ny lokal och nytt program. Mitt första intryck var jätte bra. Människorna var trevliga och mötet likaså, dit vill jag defenitivt gå igen! Och vet ni? Om två veckor kommer Hillsong dit. Alltså HILLSONG från Australien. Köpte biljett idag och ser verkligen fram emot det!

Inne i stan

Har några bilder att bjuda på men kan tyvärr inte lägga in dem eftersom att internet krånglar. Har fått låna familjens iPad lite så jag kan surfa men jag kan inte lägga in bilder på den så det får vänta helt enkelt. Har haft fullt upp hela dagen idag. Jag och Vilda, 7 år, åkte in till stan för att kolla in en utställning på Nationalmuseet. Besöket inkluderade självklart fika och sen även lite shopping. Det var första gången jag åkte kommunalt in till stan och måste säga att det var super! Först åker man Lidingöbanan (tåg, ca 20 min) sedan byter man till tunnelbana precis efter bron och är inne mitt i city på 10 min - toppen! Har precis varit ute och sprungit (tro det eller ej). Hittade en superfin slinga i skogen precis där vi bor, dessvärre sprang jag vilse precis när det började spöregns så bättre lycka nästa gång får vi nog säga.

Första dagen

Första dagen här uppe i Gåshaga är snart slut. Jag har kommit i ordning på mitt rum och plockat upp alla mina saker. Har fått ett supermysigt rum som jag tror att jag kommer trivas jätte bra i. Bättre och längre uppdatering kommer...

Rix fm

I torsdag gick jag av klockan nio och då satte jag och Emelie oss i bilen direkt, den här gången tog Peggy (bilen) oss till Halmstad. Magdas lägenhet stod tom och vi passade på att utnyttja jobb-fri tid. Vi åt pestopasta (verkligen min och Emelies favorit!) sen kollade vi på Rix fm festival med artister som Eric Saade, Eric Amarillo, Erik Segerstedt, Loreen, Vincent mfl.En härlig sommarkväll!


Just nuRSS 2.0