En som försöker hinna med

Är fortfarande hemma i Smålandsstenar och försöker göra det bästa av tiden här nere. Det är så mycket som ska hinnas med när man är nere, träffa massa vänner - både gamla och nya, farmor, mormor osv. Jag förstår att mamma inte tycker att jag har tid för henne. Det går i ett så att säga.

Jag ska också erkänna att det är med blandade känslor jag åker upp till Stockholm igen.
Jag trivs jättebra där uppe men jag trivs också väldigt bra här hemma. Det blir en så konstig omställning när man kommer hem och återgår till sitt "gamla liv" för att sedan slungas ut ur det och åka upp till sitt "nya liv" i Stockholm. Men innan jag är tillbaka i Stockholm blir det ett stopp i Västerås - nytt år coming up!


Julafton i Reftele

Idag firades julafton hemma hos Farmor i Reftele. Hon är 94 år men orkar fortfarande ställa till med kalas. Vi började traditionsenligt med lunch klockan ett, efter det var det dags för Kalle Anka och som om man vore hungrig efter det? Jo men då äter vi lite tårta och dricker kaffe. Framåt fem-tiden kommer tomten (läs: Sofie Knutsson utan mask eller luva) och har julklappsutdelning. Avslutar gör vi med ännu ett lass med julmat men denna gång byter vi ut julskinkan, dopp i grytan och grönkål mot tomtegröt, köttbullar och omelett.Magda var upp över öronen glad för att få öppna det absolut största paketet i högen. Vill även påpeka att det är Magda som skrivit julrimmet på tavlan överst i inlägget. Eller julrim? Lite fel kanske...
God Jul!


Vår gran


Dan före dopparedagen.
Det innebär iallafall i vår familj att granen ska kläs. Förut gjorde vi alltid det tillsammans på kvällen den tjugotredje men i och med att alla är på olika håll fick jag klä granen själv idag och eftersom jag själv inte heller är hemma ikväll fick det bli julgranspåklädning mitt på ljusa dagen, liten ovant men så fick det bli.

Annars ägnar jag dagen åt att köpa de sista julklapparna (varför vara färdig i tid när affärerna ändå har öppet idag?) och hälsa på släkt och gamla vänner.


Åker hem igen


Nu har jag packat ihop mina saker och imorgon bitti är det jag som sätter mig på bussen hem till Småalnd för att fira jul. Det ska bli så mysigt att komma hem till Persikovägen igen! Vi ses snart Smålandsstenar.


Lilljul


I lördags firade jag min första Stockholm-julafton tillsammans med kusiner och kusiners kusiner. Det var en väldigt trevlig kväll och vet ni? Jag åt gristunga! Det var faktiskt gott (om man lyckades tänka bort att det faktiskt var tunga). Som sagt, det var en trevlig kväll och julkänslorna infann sig absolut och nu är det bara tre dagar kvar till självaste julafton.


Blueberry

Ni som känner mig vet att jag älskar smothies och fruktjuicer i alla dess former. Hallon, mango, blåbär... det vattnas i munnen på mig bara jag tänker på det. Idag när jag var ute och handlade de sista julklapparna svängde jag förbi ett nytt ställe i källaren på varuhuset PUB.

bild: PUB

Blueberry är en butik/ett café med mat och dryck som är väldigt mycket nyttigare än det mesta på ett vanligt café. All mat är rawfood, alltså mat som inte tillagas i högre temperatur än 41 grader. Chockladbollarna är inte vanliga chockladbollar, de är gjorda på blåbär och nötter.
Allting såg så otroligt gott ut, jag längtar verkligen tills jag har vägarna förbi igen. Jag tror jag har hittat ett nytt favoritställe.


Långängens gård

I eftermiddags var jag med mina favorit Lidingö-flickor på Långängens gård. Jag, Josefine och Viola var där och ät lunch en gång för några månader sedan men nu var vi där för att ta del av deras enorma kakbufé. När vi tre umgås är det alltid jag och Josefine som vill att vi ska fika och äta massa gott och Emma säger alltid emot så därför gav vi henne i födelsedagspresent att vi skulle äta kakbufé, egoistisk? Nej nej.På bordet stod det framdukat med morrotskaka, chokladkaka, hallonpaj, bullar, chockladbollar, kokostoppar, chockladsnittar osv, det tog liksom inte slut.
Allt var supergott och Långängens gård är så mysigt att man skulle kunna sitta där en hel dag och bara mysa. Full poäng till detta höjdarställe och till och med Emma verkade gilla det!


Eftermiddagsmys


Bullbak

Tre bilder som beskriver dagen tillsammans med Emma ganska bra. Förutom julbak tittade vi lite på Sunes jul. Jag försöker som ni fårstår få lite julkänsla men det är svårt med vädret som råder just nu. Regn och blåst. Om en vecka åker jag hem till Småland för att fira jul, låt det bli snö då.Julpyssel

I lördags var jag hos mina kusiner på Dalagatan och julpysslade. Det gjordes julkort och julstrutar eller vad man kallar det, ni vet strutar som man kan hänga i granen. Min kusin Agnes som ni ser på bilden är verkligen kung över pyssel, hon är så kreativ och duktig!


Nu är det jul här i vårt hus
Smilla


Har precis varit och hälsat på Smilla Knutsson.
Välkommen!


Glöggkväll

Är hemma i Smålandsstenar över helgen. Åkte hem redan i torsdags vilket gjorde att jag hade hela dagen här hemma igår, det var så värt! Igår eftermiddag bakade jag, Hanna och Julia lussekatter och chokladkaka inför glöggkvällen senare samma kväll.Blossaglögg, lussekatter, pepparkakor och julmusik.
Det gick inte undvika att få lite julkänslor denna kväll - underbart.


RSS 2.0