Ur Bibeln

Ljuset lyser i mörkret, och mörkret har inte övervunnit det.
Johannes 1:5


Lunchtime

Tiden går så fort. Nu har jag bott och jobbat här på Lidingö i tre månader. Jag har mer och mer skaffat mig ett liv och en tillhörighet här.
Bra jobb, bra vänner, bra kyrka - vad mer kan man begära?

Många utav dagarna då jag jobbar brukar jag och Viola träffa mina kompisar, ofta också på lunch. Ibland känns det som att det är det enda vi gör tillsammans - äter äter äter...
En dag förra veckan var vi hemma hos Josefine för just detta ändamål. Fyra hårt arbetande barnflickor som kommer samman innefattar en hel del snack om barn, ofrivilligt alltså. Tillslut får vi stoppa och säga till varandra att det inte är okej.


Annons


Violas bästa kompis behöver en barnflicka från och med Februari nästa år.
Supergo familj med två små barn.
Är du intresserad eller känner någon som skulle tänkas vara det maila mig på skrollan_2@hotmail.com


Mitt i veckan

Har antagligen blivit smittad av lilla Viola som inte varit så pigg de sista dagarna. Ikväll sitter jag nere i mitt rum med raggsockar, halsduk, honungsvatten och halstabletter. Imorgon jobbar jag halva dagen sen ska jag på au pair café och senare faktiskt på hockeymatch (HV-Djurgården). 

Igårkväll hade kyrkan något som de kallade "New to church party". De hade hyrt Coffehouse by George vid Odenplan för fikahäng. Syftet var att prata och lära känna mer människor men också få ett bättre hum om kyrkans värderingar och vad de står för. Jag gick dit tillsammans med Viktoria, en tjej som jag lärt känna på bibelskolan och som ganska snabbt fått en plats i mitt hjärta.

Nu ska jag krypa ner och förhoppningsvis blir halsen bättre tills imorgon, det hade ju varit underbart!


Caféet vid JKyrkan

I söndags var jag åter igen i Hillsong. Innan jag flyttade upp hit till Stockholm hade jag bestämt mig för att testa massa olika kyrkor och sedan bestämma vilken jag ska gå till regelbundet. Första söndagen gick jag till Hillsong och dit har jag också gått sedan dess. Jag tycker verkligen att det är en relevant kyrka med fokus på helt rätt ställe - Gud och människor.I söndags var jag med och teamade första gången. Det innebär att man är i ett team tillsammans med ett gäng andra människor och så har man olika uppgifter innan och efter (eller under) gudstjänsterna.
Jag var med i dekorteamet men jag var bara med på eftermiddagen så jag hjälpte inte till med att sätta upp allt men däremot hjälpte jag till att packa ihop allting efter sista gudstjänsten (Hillsong har tre gudstjänster varje söndag - kl 11, 16 och 18.) När sista gudstjänsten är slut måste allting ner i lådor för att sedan köras iväg till ett lager eftersom att kyrkan bara hyr lokalen under söndagen. Vissa är uppe redan klockan sex på söndagmorgon för att hämta och köra saker till Nalen - det tycker jag är imponerande.


Värme

I lördags kväll invigde vi kaminen här på Pärlvägen. Kylan har kommit smygandes och nu är det riktigt kallt här uppe i Stockholm. Kaminen fungerade dock riktigt bra, det var till och med så att vi fick öppna och ta in lite kalluft. Underbart att ha en sådan värmekälla nu när vintern är på ingång... Brr.

Hemma i Smålandsstenar har vi ju också en kamin och jag längtar massor efter att komma hem och ligga i soffan framför kaminen, läsa en bra bok och äta massa gott (mammas verk såklart).


Spindelmannen

Mitt under lördagsmyset springer Viggo ner för att byta om och upp kommer den här coolingen. 

Onsdag

Idag är jag ledig vilket för en gång skull inte betyder massa stress. När jag vaknade hos mina kusiner idag gick jag ner och satte mig på ett fik, beställde en te och började sökandet efter kurser att läsa till våren. Jag sitter fortfarande kvar på samma ställe och har även hunnit äta lite stuvade makaroner och köttbullar (så gott!)
Rätt som det var kom två killar från Hillsong Church in och vi satt och pratade en bra stund. Nu ska jag snart åka hem till Lidingö och förmodligen börja skriva lite tack-kort från studenten. Jag har inte ens börjat och det är 90 stycken som ska göras...
Hoppas ni har en bra onsdag!


Långängens gård

I söndags gick jag och Josefine en långpromenad kring Breviksbadet. Där finns ett jättestort elljusspår med massa olika slingor. Vi valde femkilometaren och ungefär halvvägs kom vi till ett café där mitt ute i skogen. Vi gick in och kollade och blev väldigt positivt överraskade av den mysiga miljön och framförallt av den fina tårt- och kakbuféen.
Igår bestämde vi oss för att testa luncha där och tog därför med oss Viola i bilen och körde dit. När hon fått lite mat i magen fick hon sova i vagnen och vi kunde njuta av en god lunch i lugn och ro - bokstavligt talat.
Det här stället kommer jag defenitivt att besöka igen.
Det är som gjort för att mysa på regninga höstdagar och kalla decemberdagar.


Hon går!

Sedan förra inlägget har det hänt en hel del. Jag har varit mycket i kyrkan, känner att det börjar lossna mer och mer och att jag börjar få riktigt fina vänner där. Största förändringen sedan sist måste nog dock ändå vara att Viola har lärt sig att gå. En dag så satt det helt plötsligt. Det är väldigt häftigt att få vara med och se utvecklingen hos ett barn måste jag säga och faktiskt så är det ju så att the best is yet to come (alltså när jag får vara med om allt detta med mina egna barn) men det kommer nog dröja ett tag tills dess...  Nästan mitt i veckan

En helt vanlig tisdag på Pärlvägen tillsammans med Josefine. Vi bakade Amerikanska chokladmuffins och pratade om allt mellan himmel och jord - Kvalitetstid!Familjen på besök

I fredagseftermiddag anlände nästan hela familjen. Killarna åkte ut till kusinernas landställe och vi tjejer hade en tjejhelg inne i stan innefattande god mat, shopping (dock inte för min del) och pyjamasparty. Både fredag och lördag somnade jag oförskämt tidigt och hjälp vad skönt det var! Nu är jag förhoppningsvis utvilad för en ny jobbvecka.

Idag på förmiddagen åkte familjen hem igen. Jag tog en promenad, åkte till Lidingö och städade mitt rum och sedan åkte jag till Göta Lejon där Hillsongs gudstjänst var idag. Underbart möte verkligen och det är så kul att kunna gå till en så bra kyrka, Sarah Kelly var där idag också och spelade en låt - hon var lika bra som alltid.

Tack för en fin helg familjen.
Vi ses snart igen!


RSS 2.0