Saturday spring

Vi hade som sagt en underbar dag inne i huvudstaden igår. Solen sken och man kunde till och med sitta utan jacka vid lunchen. Efter picknick i Kungsträdgården gick vi till gamla stan där vi fick se årets första vaktavlösning med hästar. Det var musik och ståhej och faktiskt roligt att ha sett. Sen gick vi in i slottet och fick en guidad visning på Festvåningen.
Efter det var det gick vi runt i gamla stan och kollade för att sedan avsluta med en fika på torget i gamla stan.  



















Visitors



Har Julia och Sessa här på besök. I fredags gick på vi stan och hade sen lite hemmakväll här på Lidingö. Igår hade vi en heldag i stan med underbart väder. Picknick i Kungsträdgården, visning på slottet, fika i gamla stan och såklart lite shopping.


Tänk att vi har hållt ihop i 20 år...


Min bästa vän håller på att tappa nosen.
Mamma, kom hit med nål och tråd!


Hunky dory

Idag har jag varit på utförsäljning för mitt absoluta favoritmärke när det gäller kläder - Hunky dory. Utförsäljningen ägde rum i en stor fin lokal på Odenplan. När jag kom dit möttes jag av världens längsta betalkö och hela rummet var fullt av shoppning-galningar.
Efter en hel del rotande och lite svett (otroligt varmt!) hittade jag den här kjolen.
Nu längtar jag till sommar och bara ben.


Hard work


Dagens kontor hemma på Pärlvägen.

Idag har varit en dag med mycket pusslande för att få allting att gå ihop och mitt i all stress slog det mig att det är så lätt att klaga när man har mycket att göra men det tänker inte jag göra (inte idag i alla fall.)
Jag är just nu så tacksam för livet jag lever. Det är inte ofta jag hinner ligga i soffan och slappa med tanke på att jag just nu har två jobb och en praktikplats och på fritiden får jag vara en del av Hillsong Sthlm vilket är stor glädje för mig.

Livet blir så mycket lättare om man ser till det positiva istället för det negativa!


Man tar seden dit man kommer

Under hela min uppväxt har söndagar inneburit en tur till farmor och farfar i Reftele. På vägen hem brukade vi alltid köra runt bland kvarteren i Smålandsstenar och bara köra runt lite, en väldigt rolig grej tycker jag. Man får liksom koll på läget.

En gång påväg hem från dagis tidigare i vintras gjorde jag samma sak med barnen. Jag fick väl inte någon större respons på det, det var nog mest jag som tyckte det var roligt men idag när vi svängde in på Pärlvägen sa Viggo: "Kan vi inte åka en sväng?" Varpå jag, lite chockad, kollar bak i bilen på Vilda och Viggo och frågar: "Vill ni verkligen det?" Och båda två svarar samtidigt: "Ja!"

Ja, man tar seden dit man kommer helt enkelt.


The story of...

Det här albumet fick jag av VBTG-tjejerna på 20-års dagen. Det är fyllt av fula och fina bilder på oss från det att vi lärde känna varandra fram till nu. Det är så roligt att se tillbaka på allt vi har gjort tillsammans men som ni skrev i dikten tjejer, det här är ju bara början!

"Sofie du nu 20 år fyllt,
Tack för att du med dessa oss förgyllt.
Du otroligt kära och rara,
Vad skulle VBTG utan dig vara?
I tonåren vi fann varann,
en vänskap som är både ärlig och sann.
Tänk att du hamna i stora stan
och där till och med skaffade barn.
Trodde bara det innebar kissig blöja,
eller möjligtvid också nerspydd tröja,
men det verkar finnas tid att gå på stan och shoppa
så att du kan garderoben full proppa.
Sydafrika och spa att vilken flärd,
vet dock att du jobbar hårt så det är du värd.
Vet att du gillar att med saker trixa,
du skulle verkligen vara grym på att bröllop fixa.
Kanske blir det istället ekonomi och massa matte,
då kanske det dock blir svårt att få tid att dricka din latte.
Spännande att se vart livet ditt bär
och om det fortfarande är Stockholm du håller mest kär.
Vilket val du än väljer att ta
kommer vi stötta och tycka att det är bra.
Så länge du inte glömmer oss
och allt vi gjort tillsammans förstås.
Ihop har vi färdats många mil,
tack till föräldrar som alltid lånat ut bil.
Stening, Frizon GF med mera,
massa konferenser men vi hinner med flera.
Student och vi alla for till Kreta,
inte trodde vi att du där skulle meta.
Massa bad, skratt och sol,
tänka sig att vi badade nakna i Canadensarnas pool.
En romas borde skrivas om allt roligt vi gjort,
tror det skulle sälja som smort.
Det är roligt att titta tillbaka på livet som gått,
och inse allt vad man verkligen fått.
Men det bästa är att detta bara är en start,
har så mycket framför, massa underbart.
Vi älskar dig mer än du tror
och omsorgen om dig är väldigt stor.
Vi ger dig därför det bästa vi har,
böner om välsignelse från vår kärleksfulla Far."


Suprise!

I torsdags fyllde jag 20 år. Mamma sjöng för mig på morgonen och hade gjort räksmörgås till frukost, kan det bli bättre? Carro och Martin kom hit på eftermiddagen och vi fikade på ananaspaj och bananpaj. Framåt kvällen åt vi mat några stycken på lokala restaurangen Edwins. Jag åt kebabtallrik, eftersom att Stockholm inte har någon riktig kebad att erbjuda får man helt enkelt passa på när man är hemma.

Det blev fredag och jag och Carro åkte först till farmor och sen till mormor för att hälsa på. När vi var färdiga hos mormor bad Carro mig att skjutsa ut henne till min morbror och hans familj ute i Granhult. När vi är framme och jag kliver ur bilen springer mina kompisar och lite släkt ut ur ladan och sjunger födelsedagssången. Jag blev såklart jättechockad och det tog ett tag att landa i tanken att alla var ute i skogen, i Granhult för att fira mig.

Mamma hade ordnat med tipspromenad och vi åt både mat och tårta i lilla torpet i Granhult. Pernilla hade ordnat med musikquiz och killarna hade satt ihop lite tävlingar. Det blev en superlyckad dag och kväll som jag sent kommer glömma.




fam Nilsson



Min andra familj i Stockholm.


Blueberry lifestyle

Idag körde jag och mamma hela vägen ner till Smålandsstenar. Jag sov nästan hela vägen ner och la mig i soffläge så fort vi kom hem. Jag är dunderförkyld och har nog början till lite feber även om inte termometern visar mer än 37,1 grader just nu. Jag försöker få i mig mycket vätska och c-vitamin, är inte alls sugen på att ligga sjuk nu när jag är här hemma.

Igårkväll firades min födelsedag hos kusinerna i Stockholm. Vi åt svamprisotto och fläskfilé (enligt mina önskningar) men för att alla skulle få det de ville ha serverade mamma även Janssons frästelse, korv med bröd och ägghalvor. Lite påskbufé men ändå inte helt.

Den här boken fick jag av familjen Nilsson. Här i finns massor och goda recept på smoothies, bröd och sallader samt lite "pepp-tips" på att leva ett nyttigare liv. Jag ska skrivit tidgare så älskar jag Mc Donalds och smågodis men man kan ju variera det med lite rawfood vetja.


En dag i april

Just nu är mamma uppe i Stockholm på besök. Idag har vi gått på stan hela dagen i jakt på födelsedagspresenter. Vi åt lunch på kungliga dramaten vilket var supergott och lite bättre standard än Mc Donalds som det annars blir om jag får bestämma. Imorgon ska jag jobba också sen tar jag påskledigt i nästan en vecka, det ska bli så skönt att åka hem till Smålandsstenar och koppla av lite.
Här kommer lite bilder från eftermiddagen tillsammans med barnen.




Viola har lärt sig posera framför kameran ordentligt. När vi skrattade åt den här bilden blev hon snäppet vassare på resterande bilder jag knäppte på henne.


En charmig liten prinsessa det där!


Sunday with snow

Dålig uppdatering från min sida. Just nu går det mesta ut på att få ihop tiden mellan hämtningar på dagis och marknadsassistensjobb. Eller nja, jag njuter en hel del av livet också, tid till bloggen har helt enkelt inte varit prio ett.
Igår skrev jag högskoleprovet hela dagen och på kvällen åkte jag till kusinernas landställe i Rutsbo där även mamma var. Hon stannar här uppe med mig några dagar sen åker vi tillbaka till Smålandsstenar tillsammans på onsdag. I eftermiddag ska mamma följa med mig till kyrkan och sen ska vi gå ut och äta. Mysigt att ha henne här!


RSS 2.0