Stay healthy live longer?

Nu har jag redan varit i Stockholm en vecka. Tiden går verkligen fort när man har roligt. Sommaren i Småland var bra på många sätt men inte när det gäller kost och träning så nu har jag bestämt mig för att hör och häpna ändra lite på mitt levnadssätt. Förut har jag tänkt 50% nyttigt och 50% onyttigt men jag har bestämt mig för att utmana mig själv att tänka 80% hälsosamt och 20% ohälsosamt. Kroppen mår så mycket bättre av rätt sorts näring och man vet ju det men allt för många gånger låter man begäret efter sött ta över (iallafall jag.)

Boken på bilden fick jag i födelsedagspresent av fam Nilsson och den kommer från mitt absoluta favoritställe här i Stockholm när det gäller mat. Den är fylld av ispiration och när man ser bilderna på allt gott vill man inte annat än att äta fräsch mat.
Jag älskar också att de inte förespråkar någon diet utan att man ska äta lite ur alla matgrupper och självklart unna sig då och då.

Lilla killen

Innan flyttlasset gick upp till Stockholm igen hann jag hälsa på en favorit nere i Halmstad.Lite ledigt i Göteborg

I tisdags åkte jag till Emelie i Göteborg efter jobbet. Vi fick en riktigt fin kväll i Sveriges näst största stad. Vi blev glatt överraskade av att det var kulturfestival i stan så vi gick glatt ner och lyssnade på Melissa Horn en sväng innan vi satte oss på en mysig restaurang och klämde i oss varsin hamburgertallrik.

Kvällen avslutades med lite marknadsgodis och en kvällspromenad hem till lägenhet.

Vi vaknade till strålande sol onsdag morgon. Åt lyxfrukost på Emelie balkong och därefter åkte vi snabbt ut till Näset där Emelies kompis Jessica bor. Vi tog båten ut till Sjöholmarna och la oss på en liten ö som vi nästan hade helt för oss själva. Strålande sol, väldigt klart vatten och lite god picknick. Där ute på ön satt vi ända till åtta på kvällen. Det var helt klart en av sommarens 2012 bästa dagar.


Underbart är ordet.


Free zon

Vi är som sagt hemkomna från årets upplaga av festivalen Frizon. Vi hade 5 härliga dagar på torpområdet utanför Kumla. Vi var fem sköna människor som delade på en husvagn, är väldigt tacksam över att inte behöva sova i tält även om det inte är varmare i en husvagn. En kväll när vi skulle gå och lägga oss visade termometern ynka 7 grader plus så det är inte så oväntat att jag har dragit på mig en rejäl förkyldning.
Tack frizon!


Let the music play


Är hemkommen från 5 dagars festivalliv.
Jag har haft det jättebra och lite bilder kan ni förvänta er inom snar framtid.


Baking in the making


Lite bak såhär på förmiddagen innan jobb.
Imorgon åker vi till Kumla för festival och då måste man ladda upp med diverse godsaker.
Campinglivet here I come!


Ett mästerverk

Idag var jag nere i Halmstad och träffade mitt lilla syskonbarn för första gången. Han var så mysig och gullig, ville inte åka därifrån. Det kommer helt klart bli svårare att slå sig till ro uppe i Stockholm nu när den här lille killen har fångat mitt hjärta.


Några timmar i Jönköping

Här var det dålig uppdatering men det händer tyvärr inte så mycket värt att skriva i mitt liv just nu. För det mesta jobbar jag och när jag är ledig bara rusar tiden iväg. Snart har jag varit hemma i Småland i fem veckor och snart är det bara två veckor kvar tills jag åker upp till Stockholm igen. Tiden går så otroligt fort och man hinner sällan med så mycket som man vill.
Jag och Emelie passade ändå på att utnyttja tiden igår. När jag slutade jobbet vid tvåtiden åkte vi till Jönköping. Vi satte oss och fikade i stan med Josse när vi kom dit. Solen tittade fram och det var riktigt trevligt att sitta och dricka lite kaffe i bara linne i annars så kalla Jönköping. Efter fikapausen åkte vi hem till Josse (som för övrigt bor superfint) och lagade lite mat.

Kvällen avslutade jag och Emelie hos ett par nyfunna tjejkompisar i Jönköping med te och skratt in på sena natten. Idag hann vi med lite strosande på stan innan det var dags att åka hem och jobba igen.
En skön paus i vardagen helt enkelt.


RSS 2.0