Juldagen

Juldagen spenderar vi traditionsenligt på Persikovägen där släkten tillsammans njuter av årets kalkonmiddag. I år var inget undantag men något som var nytt från förra året var att vi nu hade två småttingar med på middagen, Axel och Wiggo.
Supermysigt!
 
 
 

Jul på Persikovägen

Idag firade vi julafton på Persikovägen för första gången. Under hela min uppväxt har vi firat hemma hos min farmor i Reftele och idag blev det något helt nytt hemma på Persikovägen istället. Något som också var nytt var ju att lilla Axel var med och firade jul för första gången.
 
Vi doppade i grytan, kollade på Kalle och öppnade klappar innan Carro, Martin och Axel åkte vidare till Gislaved. Vi andra åkte till farmor och önskade god jul och sedan åkte vi hem och åt kvällsmat. Julgröt, köttbullar, prinskorv och annat smått och gott. Kvällsmålet är helt klart mitt favoritmål på julafton men det är klart, allting hör till. Ingen jul utan skinka, köttkorv, grönkål och allt det andra.
Jag har haft en fantastiskt mysig dag med familjen.
Det är det viktigaste!

Färdig

För 16 månader sedan flyttade jag till Stockholm. Jag hade precis tagit studenten och var så sugen på att testa något nytt samtidigt som den bekväma personen inom mig tyckte att jag hade det bra hemma i Smålandsstenar och kunde vara nöjd med det. Jag är glad att jag inte lyssnade till den rösten. Jag flyttade till Stockholm augusti 2011 för att jobba som barnflicka hos familjen Gunnarsson på Lidingö.
Jag flyttade hemifrån för första gången och självklart innebar det mycket blandade känslor men jag har ändå, från start haft en speciell kärlek till Stockholm och alltid känt mig hemma där.
Igår hade jag min sista dag hos familjen och det var både jobbigt och skönt. Jag har känt ett bra tag att det är dags att gå vidare och göra någonting annat men det innebär självklart inte någon flytt bort från Stockholm. 
 
Stort tack till fina barnen såklart som gett mig så mycket kärlek och värme och även ett stort tack till Lisa som har trott på mig och hjälpt mig att tro på mig själv.

This is Christmas

 
I söndags hade vi en fantastisk julkonsert i kyrkan som vi kallar för This is Christmas. Eller en hade vi inte, vi hade fyra föreställningar + två barnföreställningar och det var fullsatt hela dagen!
Det var en lång dag då det var calltime kl 05.00 och jag var inte hemma förrän 23.00 men när man vet att man gör det för ett högre syfte och inte bara för sig själv får man massa kraft och orkar långt mycket mer än vad man hade gjort i egen kraft.
Jag längtar redan till nästa års show!
 

Andra gången gillt

Förra veckan hann vi med inte bara ett utan två luciatåg. Det första på onsdag morgon hos Viola och sedan ett andra på torsdag eftermiddag på Viggos dagis. De ville inte ha ett traditionellt luciatåg detta året utan valde att göra som på Skansen - vara utomhus. Vi vuxna var väl inte jätte förtjusta i denna idé då det först var glöggmingel i 30 minuter sedan luciatåg och efter det fika. När det var dags för fika frös alla så mycket om fötterna så vi tog varsin lussekatt och sprang till bilen.
Mysigt men kallt!
 
 
 

Lusse lelle

Idag på morgonen var det dags för luciafirande med Viola. Förra året såg Viola oss så fort de kom in i rummet och började gråta så hon fick sitta i Lisas knä och var inte med någonting i lussandet men i år var hon så duktig. Satt på golvet och var med hela sångstunden. Hon kanske inte sjöng så mycket men hon var med och dessutom var hon klädd som en pepparkaka. Så söt så man vill äta upp henne!

Snökaos

Igår slog vintern till på riktigt här i Stockholm. Jag vaknade hos mina kusiner inne i stan eftersom att jag hade en ledig dag. Klädde på mig för att ta en långpromenad men insåg väldigt snabbt att det inte gick. Snön yrde och det blåste massa så jag såg ingenting.
Jag gick hem igen och bestämde mig för att byta om och åka ner och gå lite på stan, tänkte att då är man ju mest inomhus. När jag hoppar på bussen meddelar chauffören att jag hade tur då detta var den sista bussen som skulle gå, sedan skulle busstrafiken på linje 69 stängas av helt och detta var vid lunchtid.
Jag gick på stan och fick lite julklappar köpta (har jag förresten sagt att jag älskar att köpa julklappar?) och det stora samtalsämnet i alla affärer var såklart vädret. Jag följde trafikläget på SLs hemsida och såg att Lidingöbanan spårat ur och skulle ersättas med bussar men tänkte att om inte bussarna kan köra inne i stan kommer de inte kunna köra ute på Lidingö så jag ringde till Ola och bad om att få åka med honom hem när han slutade jobbet. Jag är så glad att det löste sig så bra för mig. Det blev en lång dag på stan och jag var inte hemma på Lidingö förrän kockan 8 men är väldigt tacksam över att jag kom hem.
En helt galen dag i Stockholm helt enkelt.

Varför väcker Gud sådana starka känslor?

Läste precis en krönika skriven av Marcus Birro som jag måste dela med er. Rubriken lyder: "Om nu vi bryr oss så lite om Gud, varför väcker han sådana starka känslor?" och jag måste säga att jag tycker att det är riktigt bra skrivet. Läs artikeln här 
 

Pepparkaksbak

Idag ägde årets första pepparkaksbak rum på Pärlvägen. Det blev mest en massa kladd på golv och möbler tyvärr men några pepparkakor blev det också. Viola tyckte mest att det var roligt att leka med degen och Vilda tyckte det bästa var att äta upp den så jag skulle vilja utse Viggo till dagens bäste bagare. Han gjorde många fin fina verk!

Kallt kallare kallast

För en månad sedan var jag i ett varmt Australien och gick runt i shorts och hade det bra. Idag vaknade jag upp i Stockholm och termometern visade -15 grader. Det är förvisso väldigt fint ute, solen skiner och det ligger ett par centimeter snö på marken.
Nu har det äntligen börjat snöa lite nere i Småland också och det är jag glad för. Det skulle ju vara väldigt tråkigt att åka ifrån det här vinterlandskapet om några veckor för att fira jul i ett milt och grått Småland utan snö. Nej det går inte, då får vi fira uppe hos mig nästa år familjen.
 
 

Grattis!

Ett stort grattis till min kära pappa som fyller år idag!

Jag var i Växjö

För två veckor sedan tåg jag tåget ner till Växjö för en liten VBTG-träff. Hanna och Pilla bor och pluggar där och då några av oss inte varit där och kollat hur de har det var det extra roligt att få den här helgen tillsammans.
Vi hade så mysigt. Ingen stress, ingen press. Vi åt gott, pratade massor och skrattade högt tillsammans. Jag tog inte många bilder alls då jag som vanligt inte orkade ta med mig kameran utanför dörren men här kommer tre bilder jag hittade på minneskortet.
 
 

RSS 2.0