Skype

Har precis tagit mig i kragen och skaffat skype.
Jag har dessvärre inga kontakter än så ni som läser det här och har skype: adda mig!
Ett så bra och enkelt sätt att hålla kontakten.
sofieknut


Lite av helgen

I fredags när jag lämnade Viola på Lisas jobb möts jag av en underbar överraskning. Lisa säger att hon ska gå och hämta någonting och bakom knuten dyker helt plötsligt Emelie fram. Jag blev glad! Jag hade planerat att åka till Gröna Lund och lyssna på Veronica Maggio tillsammans med Josefine och Lena och de planerna tyckte Emelie verkade trevliga så vi åkte hela gänget till Grönan. Lyssnade på en grymt bra konsert som avslutades med fyrverkerier. Efteråt tog vi en promenad in mot stan, letade oss fram till 7 Eleven och köpte varsin stor godispåse innan vi satte oss på tåget och så småningom skildes åt.

På lördag "morgon" när jag och Emelie hade gått upp gick vi ner till ett supermysigt café här nere vid vattnet. Vi satt och pratade om livet med en god dricka i handen och vädret var precis som det ska en höstdag - kallt men soligt. Framåt eftermiddagen åkte vi och kollade på Lidingöloppet och där släppte jag av Emelie för att sedan åka vidare till mina kusiner inne i stan som bjöd på Kräftskiva.






Viggo

Nu är det dags att presentera en andra familjemedlem i familjen Gunnarsson.

Det här är Viggo, 4 år. Han är en kille med stark vilja och som kan skrika så man hör det långa vägar. Men... han har också en himla mysig sida!

Förra veckan när jag och Viola hade hämtat honom på dagis bestämde han sig för att cykla till en kompis på gatan för att leka lite då säger han: "Sofie, du klarar dig utan mig va?"
Snacka om att snappa upp ord och meningar från oss "vuxna".


Ett litet snedsprång


Idag vaknade jag hemma hos kusinerna inne i stan. Jag började dagen med en promenad, god frukost och sedan en sväng på stan för att inhandla lite nödvändigheter. Är det inte det hela ens lediga dag går ut på? Att göra ärenden. Jag har även ringt nödvändiga samtal till Stockholms universitet och till Vårdcentralen. Nu har jag betat av dagens lista och belönar mig själv med en kopp te och Denise Rudbergs nya bok som jag fått låna av moster Mette. Jag har läst alla böcker av Denise Rudberg och till och med haft ett tio minuter långt föredrag om henne i skolan - så bra tycker jag att hon är. Det är med nöje jag ger mig in i denna bokens värld för att se vad hon lyckats knåpa ihop den här gången...


Såhär bor jag

Här är en liten skymt av hur jag bor - mitt rum och min toalett. Har min egna lilla vrå här nere och jag trivs jätte bra. Älskar rummet (rosa överallt!) och jag måste säga att jag börjar känna mig hemma här.




Min helg i bilder







Great day

Här var det ingen vidare uppdatering. Har haft Viola fram till idag vid lunch. När jag slutade åkte jag direkt på au pair café i kyrkan. Kul att träffa ett gäng tjejer i samma situation som en själv. Hann även umgås lite med Lena på tågstationen innan vi skulle åt olika håll.

Efter caféet åkte jag in till stan, mötte min kusin vid hennes skola och sen gick vi och fikade (mycket fika denna eftermiddag... opps). Nu sitter vi i deras lägenhet och ska snart gå till friskis på ett spinningpass. Jag sover över här inatt eftersom att jag är ledig imorgon och ändå hade tänkt ta en dag på stan. Au pair-gänget ska träffas och luncha vilket kommer bli toppen! Familjen (den jag bor hos) ska åka till landet över helgen och jag får besök av min kära vän Ebba och Yasmine. Imorgonkväll väntar konsert med The Ark sen får vi se vad resten av helgen har att erbjuda.

Jag har tagit kort på mitt rum så ni ska få se hur det se ut, de kommer förmodligen upp imorgon.
Ha tålamod.


Snorigt men okej

Idag har jag lekt med en snorig och något febrig bebis. Lite mer gnäll än vanligt men det har gått bra. Efter förmiddagsluren, mat i magen och lite bus på lekmattan tog vi bilen till Lena där vi bjöds på nybakade äppelmuffins - mums!


Efter jobbet åkte jag direkt till Östermalm för första bibelskolelektionen. Vi var ungefär 40 elever och första kursen som startade idag heter "Jesus, bibeln och du" och den håller på i sju veckor och sedan är det dags för nästa kurs (fyra kurser totalt).
Det ska bli så roligt att få denna undervisning varje måndagkväll. Jag hoppas verkligen att jag ska få lära mig mer samtidigt som jag ska få växa i min tro som jag har på Jesus Kristus.


Måndag morgon

Var som sagt hemma hos mamma och pappa i helgen. Tiden bara flög förbi och nu är jag tillbaka i Stockholm. Idag är det en riktigt trist dag utomhus, allt är grått och regnet bara öser ner. Viola ligger just nu och sover men när hon vaknat och fått i sig lite mat ska vi åka bort till Lena och mysa lite. Var inte så aktiv med kameran i helgen men några få bilder tog jag.




Det var så roligt att träffa både familj och vänner.
Jag saknar er redan ♥


I småland

Befinner mig just nu hemma hos mamma och pappa i Smålandsstenar. Åker tillbaka till Stockholm imorgon på eftermiddagen igen. Tills dess ska jag försöka njuta av tiden här nere. Ikväll ska vi på musikcafé och imorgon ska jag och mamma till skogen.


Det är okej att känna


Fikatips

Eftermiddagen har jag spenderat inne i stan. Behövde köpa lite nödvändigheter (läs: inte kläder). När jag ändå var inne tog jag tillfället i akt och spenderade lite tid med mina kusiner. Mötte upp dem vid deras skola klockan fyra och då gick vi och tog en fika på ett fik som förövrigt är min nya favorit.

Caféet heter Green room och ligger vid Medborgarplatsen på Söder.
Riktigt bra priser och supergott. Jag betalade 26 kr för te och en morrotskaka - det är priset man får betala för bara en te på ett vanligt café här i Stockholm. Budgetvarianter som detta gillas starkt.


Hillsong LIVE


Bild: Hillsong

Konserten på Nalen i fredags var helt underbar.
Hillsongs musik är verkligen något speciellt...


Lite om allt

Tänkte bara göra en snabb update innan jag kryper ner i sängen med någon bra film. Jag kom precis från gymmet, var där idag för första gången tillsammans med Lena. Jag gillade det verkligen! Ser fram emot nästa gång jag ska dit, måndag kanske?

Igårkväll åkte jag till Lena, vi gjorde oss iordning tillsammans och sen åkte vi in till stan för att träffa tre andra tjejer som också var barnflickor. Alla var från olika ställen i USA så jag har fått öva en hel del på min engelska vilket är väldigt bra. Vi gick till ett ställe på söder som kallas för Trädgården. Det var en trevlig kväll, vi pratade en hel del "barnflicke-snack" och sen åkte jag och Lena hem i ganska vetig tid eftersom att både hon och jag skulle upp tidigt och jobba idag.

Så idag har jag haft min första riktiga dag eftersom att Lisa började jobba idag. Jag och Viola åkte till ett Au-pair café som svenska kyrkan anordnar här på Lidingö - så trevligt! Det var ungefär tio tjejer där och vi fick gott fika, satt och pratade och försökte lära känna varandra.

En annan intressant grej är att jag varit på Bolovianska ambassaden idag och det var en upplevelse, det måste jag säga. Jag hjälpte en tjej att hämta ut sex stycken visum till några som ska dit och missionera. Hon befann sig i Göteborg och behövde någon som snabbt kunde hämta dem på Lidingö och sen skicka dem till Göteborg - alltså jag. De var så trevliga där, jag stannade nästan en timme och de berättade massa om Bolivia och försökte få mig att åka dit så jag kan uppleva allting de berättade om. Jag skulle verkligen vilja det men det får bli en annan gång. Jag får skriva det på min att-göra-lista. Först tar vi Sydafrika - 6 months to go!


RSS 2.0